WUGum

Innovatie

WUG Functionele Gums is het eerste bedrijf ter wereld dat een uitgebreid assortiment van functionele producten heeft ontwikkeld, door gebruik te maken van kauwgom. Door het kauwen van de kauwgom worden de actieve ingrediënten direct opgenomen via de slijmvliezen in de mond. In minder dan 6 minuten is het effect merkbaar. Een fors verschil ten opzichte van de meest gangbare producten zoals drankjes, gels, shots, tabletten of repen. Deze vereisen een spijsverteringsproces van 40 minuten voor een gewenst resultaat.

Bij een bezoek aan de Navy SEALs (De Amerikaanse speciale eenheid) merkten de oprichters van WUG op dat de Navy SEALs een kauwgom met cafeïne in hun overlevingspakket gebruikten waarmee ze focus en alertheid kregen bij hun speciale combat missies. Voorafgegaan aan talrijke wetenschappelijke studies ter ondersteuning van de effectiviteit en het vrijwel onmiddellijke effect dat de toediening van cafeïne door middel van kauwen bracht, beginnen bedrijven met de productie van energetische kauwgom die tot dat moment alleen bestemd was voor het Amerikaanse leger. En die functionele kauwgom is nu ook bereikbaar voor de consument!

WAAROM EEN KAUWGOM?

Bij het kauwen komen er actieve ingrediënten vrij die direct worden opgenomen via de mondslijmvliezen. Hierdoor wordt het effect al binnen 6 minuten merkbaar. Andere gangbare producten zoals drankjes, gels, bars, shots, dragees, etc. hebben een spijsverteringsproces nodig. Dat betekent een vertraging van 30 tot 40 minuten.

WUGum

Onderzoek & ontwikkeling

Het project WUG is ontstaan met de ontwikkeling van een kauwgom voor de topsport. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee belangrijke voordelen die een bestaand conventioneel product tot nu niet heeft: een snelle opname en eenvoudig gebruik.

De twee doelstellingen waar we naar streven:

1. Het minimaliseren van de bittere cafeïne smaak, door gebruik te maken van de meest gezonde zoetstof op de hedendaagse markt, stevioglycosiden. Daarmee wordt ook het gebruik door diabetici mogelijk. Daarnaast verminderen we de dosis cafeïne en verhogen we de de hoeveelheid guaraná die een natuurlijke bron van cafeïne bevat.

2. Ontwikkelen van functionele kauwgom om aan de behoeften van de consument te voldoen. Ondersteund door onze patenten en formuleringen worden deze aangepast op nieuwe ontwikkelingen, waardoor de maximale kwaliteit van onze producten wordt gegarandeerd.