WUGum

Innovatie

WUG Functionele Gums is het eerste bedrijf ter wereld dat een uitgebreid assortiment van functionele kauwgoms heeft ontwikkeld. Door het kauwen worden de actieve ingrediënten direct opgenomen via de slijmvliezen in de mond. In minder dan 6 minuten is het effect merkbaar. Andere conventionele producten zoals drankjes, gels, shots, tabletten en repen vereisen een spijsverteringsproces dat minimaal 40 minuten in beslag neemt voordat het resultaat merkbaar is.

Bij een bezoek aan de Navy SEALs (Amerikaanse speciale eenheid) merkten de oprichters van WUG op, dat de Navy SEALs een kauwgom met cafeïne in hun overlevingspakket gebruikten. Deze kauwgom zorgde voor focus en alertheid bij hun speciale combat missies. Talrijke wetenschappelijke studies ondersteunen de effectiviteit en het vrijwel directe positieve effect dat de toediening van cafeïne door middel van kauwen brengt. De energetische kauwgom die voorheen alleen was bestemd voor het Amerikaanse leger, is nu ook voor de consument beschikbaar!

WAAROM EEN KAUWGOM?

Bij het kauwen komen er actieve ingrediënten vrij die direct worden opgenomen via de mondslijmvliezen. Hierdoor wordt het effect al binnen 6 minuten merkbaar. Andere gangbare producten zoals drankjes, gels, bars, shots, dragees, etc. hebben een spijsverteringsproces nodig. Dat betekent een vertraging van 30 tot 40 minuten.

WUGum

Onderzoek & ontwikkeling

Het project WUG is ontstaan met de ontwikkeling van een kauwgom voor de topsport. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee belangrijke voordelen die een bestaand conventioneel product tot nu niet heeft: een snelle opname en eenvoudig gebruik.

De twee doelstellingen waar we naar streven:

1. Het minimaliseren van de bittere cafeïne smaak, door gebruik te maken van de meest gezonde zoetstof op de hedendaagse markt, stevioglycosiden. Daarmee wordt ook het gebruik door diabetici mogelijk. Daarnaast verminderen we de dosis cafeïne en verhogen we de de hoeveelheid guaraná die een natuurlijke bron van cafeïne bevat.

2. Ontwikkelen van functionele kauwgom om aan de behoeften van de consument te voldoen. Ondersteund door onze patenten en formuleringen worden deze aangepast op nieuwe ontwikkelingen, waardoor de maximale kwaliteit van onze producten wordt gegarandeerd.